Milli Eğitim Bakanlığı 81 İlde Mesleki Eğitim Hamlesi Başlatıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca çıraklık eğitiminin örgün eğitim kapsamına alınması ve mesleki eğitimde reform niteliğindeki değişikliklerin kamuoyuna tanıtılması amacıyla 81 ilde tanıtım faaliyetleri başlatılacak.

Bu kapsamda, MEB´in mesleki ve teknik eğitime ilişkin çalışmalarının paydaşlarla iş birliği içerisinde yürütüldüğü anlatılan genelgede, ilgili mevzuatta değişiklikler yapılarak çıraklık eğitiminin zorunlu örgün eğitim kapsamına alındığı ve diğer mesleki ile teknik ortaöğretim okullarında iyileştirme çalışmaları yapıldığı hatırlatıldı.

Çalışmalar ile çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğrenmelerinin yolunun açıldığı kaydedilen genelgede, mesleki ve teknik eğitimde yapılan bu değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılması, farkındalık oluşturulması için çıraklık eğitimi tanıtım kampanyası düzenlendiği bildirildi. (MTEGM)

Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Filmi için tıklayınız

Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik konulu 2017/16 sayılı Genelge için tıklayınız

Yayın: 14.03.2017 - Güncelleme: 08.06.2017 00:21 - Görüntülenme: 138