2017 Yılı Alanlara Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Takvimi

15-26 MAYIS 2017

ATP ve AMP meslek alanlarına ait tercihlerin velilerce ya da EK-1 ve EK-2 doldurarak tercih başvurusu veli ve/veya okul müdürlüğünce bireysel başvuru ekranından tercihlerin yapılması.

15-29 MAYIS 2017

Tercih başvurularının okul müdürlüğünce e-Okul Sisteminde onaylanması.

09 HAZİRAN 2017

Yerleştirme sonuçlarının e-Okul Sisteminde ilanı.

Okulumuzda Bulunan Meslek Alanları

1. Anadolu Meslek Program(AMP) :

Bilişim Teknolojileri

Elektrik-Elektronik Teknolojisi

Sanat-Tasarım Teknolojisi

Matbaa Teknolojisi

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı

Makine Teknolojisi

Metal Teknolojisi

Motorlu Araçlar Teknolojisi

2.Anadolu Teknik Programı (ATP)

Bilişim Teknolojileri

Elektrik-Elektronik Teknolojisi

ANADOLU MESLEK PROGRAMI (AMP)

NEDİR?

Bu programda meslek dersleri daha ağırlıklı olacak, kültür dersleri daha az görülecektir.

AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ

KOŞULLARI

Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir.

AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP)

NEDİR?

Anadolu Teknik Programında, aynen Anadolu liselerinde olduğu gibi, bütün kültür dersleri (matematik, fizik, kimya, biyoloji, dil ve anlatım, tarih, coğrafya vb.) ve ayrıca meslek dersleri görülecektir. Bu programı bitirenler, Anadolu lisesi mezunları ile aynı ders eğitimini almış olacak ve üniversiteye giriş sınavlarında avantajlı olacaktır. Bunun yanında meslek lisesi mezunu olarak diğer haklara da ayrıca sahip olacaktır.

ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ

KOŞULLARI

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçiş için ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olan öğrenciler başvurabilir.

Yayın: 22.04.2017 - Güncelleme: 22.04.2017 13:53 - Görüntülenme: 85